joi, octombrie 30, 2008

Pentru ca ceea ce vad, e doar in capul meu!

Mi s-a intamplat astazi sa judec gresit o persoana, nu neaparat datorita unor prejudecati de-ale mele, ci doar pentru ca nu m-am oprit o secunda sa o cunosc mai bine. Este adevarat ca oamenii sunt grabiti in sensul lor si din acest motiv nu se fac intelesi sau exprima eronat intentiile lor. Pana la urma este foarte important sa astepti o interactiune cu cei din jurul tau (si nu ma refer la o mica discutie de la tigara) pentru a-ti da seama ce fel de persoana este respectiva/ul.

Asa cum banuiti, persoana respectiva mi-a demonstrat ca de fapt nu m-a privit de sus nici o secunda, nu s-a gandit la mine ca la cineva inferior doar pentru ca sunt fata si exemplele pot continua. Mi-am dat seama ca de fapt eu nu m-am exprimat bine in legatura cu ceea ce vreau si drept dovada nici nu am fost inteleasa. Chiar daca astazi am avut dovada clara ca pot gresi foarte mult, intr-un fel ma simt bine si ma bucur pentru ca am fost capabila sa inteleg greseala mea si astfel stiu ca nu o voi mai repeta.

Concluzia ar fi una foarte simpla: oamenii deformeaza realitatea si nici macar nu se sinchisesc sa corecteze acest lucru. E ca proverbul ala vechi: "Cine fura azi un ou, maine va fura un bou!"... confuziile cresc exponential...

Un comentariu:

  1. fiecare om gerseste... insa unii sunt foarte grabiti... sau... sunt foarte grabiti doar cu unele persoane

    RăspundețiȘtergere