duminică, noiembrie 16, 2008

Un pic de discriminare... despre manelisti

Nu exista nici o metoda prin care ii poti demonstra unui manelist ca este prost. Manelistii s-au nascut cu aceasta trasatura de caracter prin care ei se cred destepti. Orice ai spune tu esti cel injurat, cel care nu intelege. Nu conteaza daca ai dreptate ( si ai dreptate, din oficiu), pentru ei tu esti prost si ei stiu mai bine.

Cum adica generalizez? Dar nu exista manelisti destepti. Ai vazut tu vreunul? :-o

Nu am nimic cu muzica pe care o asculta, nu din acest motiv ii incadrez intr-o grupa speciala de oameni. Pur si simplu sunt oameni convinsi ca ei "are bani, dusmani si femei". Adica sa fim seriosi, noi doar suntem invidiosi pe acesti indivizi pentru ca ei se descurca. NU, n-au nici o facultate ( sau intentioneaza sa se lase, pentru ca el are treburi mai serioase de facut ) si nu din cauza ca nu isi permit, ci pentru ca ei considera facultatea o pierdere de timp. Ei sunt smecheri si vor sa se angajeze sau sa-si faca afacerea lor pentru ca au tot ce le trebuie.

Sa va povestesc de visul unui manelist: el vrea sa ajunga sofer la o firma sau sa faca comisioane, ceva de genul acesta. Nu e super?? Voi ati indraznit vreodata sa visati la asa ceva?

Aaa... un ultim sfat: nu incercati sub nici o forma sa ii explicati vreunui manelist ca greseste si ca are nevoie de facultate. Va injura. Atat stie.

Observatie: toate cele spuse in acest post il exclud pe Cristi, intrucat el nu se incadreaza acestor calitati, in ciuda faptului ca este manelist.

21 de comentarii:

  1. HiHi. Stiai ca nu`mi scapa nimic de pe blogul tau. ;;)
    Eu, pe cat de mare manelist sunt, stii ca si cant manele... nu doar le pocnesc din degete, am o vorba: or fi toti prostii si toti cocalarii manelisti, dar nu toti manelistii sunt prosti si cocalari.
    Nu stiu cine e Calin, si nu stiu cui "ii mor dusmanii" (ca n-am stat sa studiez rata mortalitatii cu popa de la Eternitate), dar toti taranii sunt manelisti pentru ca nici unul nu s-a nascut in costum, si nu le e rusine cu ceea ce fac sau ceea ce asculta, pe cand imaginea proasta creata manelelor, i-a facut pe aia cu scaun la cap sa le fie rusine sa recunoasca atractia fata de manele.
    Nu intru in analiza detaliata a genului, ca nu e cazul, dar nu trebuie sa te miri ca manelist = prost, pentru ca la imaginea pe care unii au creat-o genului, prostul n-are ce pierde daca recunoaste ca asculta manele, pe cand desteptul are, si n-o sa recunoasca iubirea fata de manele decat in intimitate, sau cand s-a imbibat in alcool.
    Nu stiu cat de prost sau de destept oi fi de fel, dar sunt al naibii de ambitios, si mi-e indiferent de cum m-or cataloga unii... daca`mi place cum suna saxofonul, re minorul, ritmul, o sa-l accept in detrimentul "madar facarului" american.

    RăspundețiȘtergere
  2. adica ar trebui sa il consider destept pentru ca nu recunoasta ca asculta manele?? un om destept este multumit cu sine si recunoaste ceea ce face. pentru el a ales acel lucru, nu altii pentru el. un om destept isi sustine ideile.

    nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am impresia ca amandoi confundati doi termeni pe care-i folositi: taran si manelist.nu e una si aceeasi treaba.daca esti sau nu manelist, nu esti neaparat si taran, dar daca esti taran, nu cred ca poti fi ceva mai mult decat un manelist. finalitatea rezulta din faptul ca un taran nu-si sustine ideile, iar oamenii carora le plac manelele cu o educatie cat de cat, nu trebuie sa fie neaparat manelisti daca aceasta deprindere se intampla rar.parerea mea de om....si eu ascult manele si am crescut cu ele...sunt manelista?te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. tocmai: nu este manelist o persoana care doar asculta manele. este manelist cel ce asculta doar manele si are un comportament asemenea unui taran. de cele mai multe ori manelist = taran, iar invers, e valabil de fiecare data

    RăspundețiȘtergere
  5. ŢĂRÁN, ţărani, s.m. Persoană care locuieşte în mediul rural, având ca ocupaţie principală agricultura şi creşterea animalelor; persoană care face parte din ţărănime; sătean. – Ţară + suf. -an.
    Sursa: DEX '98

    ...am tot cautat..vorba vine...ce inseamna "ţăran"..dar nup...nu am gasit nicaieri ca taran = manelist

    RăspundețiȘtergere
  6. ti-as raspunde dar nu stiu cui sa ma adresez

    RăspundețiȘtergere
  7. O lectie de logica:
    taran = manelist; manelist = prost... Rezulta ca taran = prost!!???
    Nu stiu ce sa zic.... Nu toti cei care provin de la sat sunt prosti indiferent daca au facultate sau nu... Uita-te mai bine in jurul tau...
    Am avut colegi in timpul facultatii care erau din Iasi si ...Doamne...tare prosti mai erau...!!!!
    Mai aveti de trait.... Nu mai fiti atat de superficiali!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. taran, manelis...ce conteaza termenul...ideea e ca este o categorie de oameni....inculti, care asculta manele si care simt si sustin ca sunt "cei mai tari" dar pe care ii da de gol modul de exprimare, de comportare...tooot..

    RăspundețiȘtergere
  9. pfff....pe cuvant acuma... vai hai sa nu zic cuvantu taran ca jignesc de-acuma p toata lumea care sta la tara...

    e aberant...cred ca stiti cu totii foarte bine ce inseamna un om taran si ce inseamna un taran... ca exista o diferenta... nu vorbeam despre oamenii care locuiesc la tara... c naiba?? ziceti si voi asa...sa fie zis ceva...

    RăspundețiȘtergere
  10. Bravo!!! Halal raspuns.... www.dexonline.ro ... cautam cuvantul "taran"... ii dam copy.. apoi paste la comentarii... ca sa par si eu mai cult... sa fim seriosi... aratati doar ca nu aveti capacitatea de a face diferenta dintre sensul propriu a unui cuvant si cel figurat.... dar... interbarea mea este urmatoarea... daca aveti asemenea comentarii penibile la acest post destul de simplu de inteles... oare ce dracu ati inteles la celelalte posturi ?... unde erau si subtilitati ?... sunt tare curios... pacat ca v-ati abtinut sa comentati.. ca acum probabil ma amuzam pe cinste

    RăspundețiȘtergere
  11. Am fost prezent la prima lectie de logica predata online in romania. Sunt foarte fericit ca am participat la un asemenea eveniment! Trebuie sa chemam ministrul educatiei sa il promoveze in grad pe acest profesor anonim care, ca orice profesor, este binevoitor si imi spune ca mai am de trait! Doamne, iti multumesc ca mi-ai dat un semn! L-am intrebat pe Dumnezeu aseara inainte sa ma culc daca mor maine sau nu si minunea s-a intamplat! Am primit un raspuns! Mi s-a zis ca mai am de trait! Acum pot fi foarte fericit!

    PS: Daca nu ati inteles ironia Domnule Profesor Anonim, va rog sa imi acceptati scuzele de rigoare deoarece eu nu am experienta dumneavoastra in viata. La cei 90 de ani pe care ii impliniti in acest an, ar trebui sa imi fie rusine pentru ceea ce am facut, pentru ca dumneavoastra m-ati invatat atatea. Nu ati fost niciodata superficial, si de fiecare data ati fost foarte profesional.

    RăspundețiȘtergere
  12. :)) bine spus alexandra...astia care se leaga de "terminologie" nu stiu sa priveasca esenta si se incurca in detalii

    RăspundețiȘtergere
  13. Vb laviniei, ce conteaza termenul? Oricum prostia e mare si daca te molipsesti, ai pus-o! e incurabila!

    RăspundețiȘtergere
  14. nah calin....te-am facut vedeta! tre sa-mi multumesti ca acuma ai si valoare ...


    =))

    RăspundețiȘtergere
  15. Valeu, da cata discutie inutila pe baza cuvantului taran. Pentru cei care stam de cand ne stim la oras, cuvantul "taran" il folosim ironic pentru cei inculti si prost crescuti. Cred ca nu e cazul sa dam definitiile din dex, si stim cu totii ca in acest context nu ne-am referit la cei care locuiesc in mediul rural.
    Multi se trezesc "vorbind discutii" dar... "ce vrei ma?! Niste tarani!" :))
    PS: Gobutterfly - acelasi lucru l-am zis si eu, de ce incerci sa ma contrazici?

    RăspundețiȘtergere
  16. e prima oara cand aud ca doua persoane zic acelasi lucru si totusi se contrazic... dar m-am obisnuit.. traiesc in Romania, tara tuturor posibilitatilor

    RăspundețiȘtergere
  17. "Prietene", nu stiu daca trebuie sa ma explic, vad ca stai prost la capitlul materie cenusie, sau esti pus oricum pe mancat rahat, indiferent de interlocutor: fata respectiva imi zice ca n-am dreptate, dar imi da acceasi explicatie care o dau si eu.
    Esti multumit? Acum ia un mar in gura si intinde-te pe tava... onoreaza-ma cu lipsa!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cristi, tu la acest post ar trebui sa comentezi cel mai putin... deci mai bine faceai un lucru intelept... mai ai timp.. sa stii

    RăspundețiȘtergere
  19. Mai, Alexandra sau paduche suna cam la fel, esti plina de ifose, ai un caracter de tot rahatu, nu esti in stare sa legi 2 fraze si iti permiti sa jignesti niste oameni: interpretii ai acestui gen, manele; ei cel putin fac ceva pentru viata lor si mai ales pentru lumea din jur. Tu ce faci pentru lumea din jur? Nimic. Te chinui sa atragi si tu niste persoane pe blog-ul tau in speranta ca iti mai da google o reclama sa dea lumea clic pe ea sa mai scoti niste centi. Esti educata hard, fetito! Du-te si trateaza-te! Nu mai face tu diferenta intre manelisti si oameni "culti" ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  20. si a vorbit un manelist... exact ce voiam sa zic!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce distractive sunt persoanele astea care dupa 1 an se trezesc sa zica ceva care n-are legatura nici cu subiectul postarii, nici cu persoana despre care se presupune ca vorbeste, nici cu blogul in sine.

    A si inca ceva, faptul ca nu ti-ai dat numele spune ceva, si nu e in avantajul tau.

    RăspundețiȘtergere